Transylvania Countryliving

 

 

 

 

 

 

 
Welkom

Het Huis

Het Dorp

Natuur en Omgeving

ContactFoto Galerij

 

 

 
Gezien de bijzondere ligging van het dorp tegen de uitlopers van de hoogste berg van de Apuseni: de Vladeasa ( waker ) is het bijzonder rijk aan flora en fauna. Diverse landschappen liggen dicht bij elkaar.

Van onafzienbare weidevelden waar vele schaap en koeienkuddes grazen tot dichte loofbossen, snelstromende beken en rivieren, watervallen en rotsmassief. Door het aanwezige karstmassief, is het midden in het Apuseni gelegen Padis, beroemd om haar vele grotten met spectaculaire namen als “Cave of the Living Fire” en “The Lost World”.

Er is dan ook de mogelijkheid om vanuit het huis deel te nemen aan georganiseerde tochten de Padis in (prijzen op aanvraag ).

In het stadje Huedin ( 8 km ) zijn er volop winkels en diverse restaurants. Ook is hier een goederenmarkt en een welhaast middeleeuwse veemarkt.

Cluj-Napoca is de meest dichts bijzijnde grote stad, op drie kwartier rijden van het dorp. Qua inwonersaantal valt Cluj zelfs in de Top 5 van grote steden in Roemenie. Een oude stad met een indrukwekkend oud centrum en haar beroemde botanische tuinen.

 

  

 

 

 


www.transylvania-countryliving.com